18-07-2024 · 2 min leestijd

Jongenskamer inrichten: 3x inspiratie

Het inrichten van een jongenskamer kan een superleuke uitdaging zijn! Van stoere kleuren tot avontuurlijke thema's, er zijn talloze manieren om de perfecte kamer te creëren voor je kleine man. Hier zijn drie inspirerende ideeën om een jongenskamer in te richten die gegarandeerd een hit zijn: een avontuurlijke Bohemian stijl, een frisse Scandinavische look of een coole industriële vibe. Wij  inspireren je graag, zodat je boordevol ideeën aan de slag kunt gaan!

1. Stoere jongenskamer inrichten: Ga voor een industriële stijl

Een jongenskamer inrichten begint met het kiezen van een thema of kleurenschema dat past bij de persoonlijkheid van je kind. Voor een stoere look is de industriële stijl perfect. Denk aan donkere kleuren zoals navy blauw of grijstinten, gecombineerd met robuuste houten meubels en metalen accenten. Voeg industriële elementen toe, zoals stoere zilveren opbergdozen of een steigerhouten bureau, om de kamer een echt jongensachtige look te geven. Vergeet niet om voldoende opbergruimte te voorzien voor speelgoed en boeken; praktische opbergoplossingen zoals bakken onder het bed of een hoge kast kunnen hierbij helpen. Een verkeerskleed past perfect bij een industriële jongenskamer. Het geeft niet alleen een stoere uitstraling, maar zo’n auto speelkleed biedt ook uren speelplezier met al die wegen en gebouwen erop!

auto speelkleed

2. Scandinavisch inrichten jongenskamer

Een jongenskamer inrichten in Scandinavische stijl is superleuk en helemaal niet moeilijk! Denk aan veel wit, lichte houttinten en eenvoudige, strakke lijnen. Voeg wat zachte kleuren toe zoals blauw of groen en je hebt een frisse, rustige kamer. Gebruik speelse accessoires zoals een tentbed, gezellige kussens en een leuke wereldkaart aan de muur én vergeet hierbij niet een jongens vloerkleed! Met een Scandinavische look creëer je een gezellige plek waar je kleine jongen heerlijk kan spelen en slapen!

3. Kleine jongenskamer inrichten in Bohemian stijl

Een kleine jongenskamer inrichten kan best een uitdaging zijn, maar met een beetje creativiteit is er zoveel leuks mogelijk! Voor de kleine avonturier is de Bohemian stijl echt een topkeuze. Leg er een jungle vloerkleed of een dieren vloerkleed bij en je hebt een kamer om van te dromen! De Bohemian stijl barst van de kleuren en gezellige patronen. Denk aan een junglethema met veel groen en coole dierenprints zoals tijgers, apen en olifanten. Of ga terug in de tijd met een supertof dino vloerkleed! Zo wordt de jongenskamer een echte avonturenspeeltuin.

Leuke tip! Zet een tipi tent in de hoek voor een knusse leeshoek en creëer een plek waar je kind lekker kan spelen. Voeg wat leuke decoratieve elementen toe, zoals houten dierenbeeldjes, planten en een hippe rieten kroonluchter om de boho vibe compleet te maken. Zorg ervoor dat de kamer genoeg opbergruimte heeft voor alle schatten die je kind tijdens zijn avonturen verzamelt!

dieren-jungle-jongensvloerkleed
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!