05-09-2024 · 3 min leestijd

Dé Oktober Woonmaand trends 2024!

Oktober Woonmaand is dé maand om je interieur een frisse nieuwe look te geven. De dagen worden korter, het wordt kouder buiten, en wat is er dan fijner dan je huis om te toveren tot een plek waar je echt wilt cocoonen? Of je nu houdt van rust en minimalisme, een vleugje glamour, een knipoog naar vroeger, of een stoere, industriële vibe – wij hebben de Oktober Woonmaand trends voor je op een rijtje gezet. Let’s dive in!

Oktober Woonmaand trend #1: Japandi – Zen vibes voor je interieur

Yes, het is weer oktober, dé maand waarin we onze woonkamers een make-over geven. En wat is er nu helemaal hot? Japandi! Deze stijl is de perfecte mix van Japans minimalisme en Scandinavische gezelligheid. Denk aan natuurlijke materialen zoals hout en bamboe, strakke lijnen, en een kleurenpalet van zachte grijstinten en aardse kleuren. Hierbij kan een Japandi vloerkleed natuurlijk niet ontbreken.

Japandi draait om rust en eenvoud. Geen overvolle kamers, maar juist een paar eyecatchers die direct opvallen. Plaats er een aantal groene planten bij en je hebt meteen dat zen gevoel in huis. Ideaal voor iedereen die na een drukke dag wil relaxen in een omgeving waar alles in balans is.

japandi-vloerkleed

Oktober Woonmaand trend #2: Hotel Chique – Luxe en glamour in jouw huis

Ben jij dol op een vleugje luxe? Dan is Hotel Chique dé trend voor jou! Haal het gevoel van een vijfsterrenhotel naar je eigen woonkamer. Met rijke materialen zoals fluweel en marmer, donkere, diepe kleuren zoals smaragdgroen en navy blauw, en elegante accessoires die een statement maken, voelt jouw huis aan als een luxe suite. Met een velvet vloerkleed of marmer vloerkleed geef je jouw woonkamer de ultieme hotel chique make-over.

Comfort is key bij deze trend. Denk aan een zachte, fluwelen bank waar je heerlijk op neerploft, een warm hotel chique vloerkleed dat je woonkamer meteen gezellig maakt, en sfeerverlichting die alles nét even chiquer maakt. Vergeet niet wat gouden accenten voor die extra glam touch. Met Hotel Chique haal je dat luxe gevoel van een weekendje weg gewoon naar je eigen huis!

hotel-chique-vloerkleed

Oktober Woonmaand trend #3: Retro – Knipoog naar de 'good old days'

Retro is back, baby! In 2024 maken we een tijdreis naar de jaren '60 en '70, maar dan met een frisse twist. Verwacht vrolijke patronen, kleurrijke meubels en accessoires die je interieur meteen een happy boost geven.

Wat deze trend zo leuk maakt? Je kunt lekker mixen en matchen! Combineer een vintage meubelstuk met moderne elementen voor een unieke look. Een retro vloerkleed met een hip patroon past bijvoorbeeld perfect bij een strakke, moderne bank. Heb jij bijvoorbeeld de checkerboard trend al voorbij zien komen? Een checkerboard vloerkleed is hierbij onmisbaar. Waarom geen knalkleur op de muur, zoals mosterdgeel of feloranje? Retro is dé trend voor iedereen die van een beetje fun in huis houdt!

retro-vloerkleed

Oktober Woonmaand trend #4: Industrieel – Stoer en stylish in één

Voor iedereen die houdt van een stoere, rauwe look is de industriële stijl nog steeds helemaal on trend. Deze look is geïnspireerd op oude fabrieken en werkplaatsen, met robuuste materialen zoals staal, beton en hout.

Bij een industriële look draait alles om meubels met karakter. Denk aan een grote, houten tafel met metalen poten, een leren bank en vintage accessoires die het verhaal van je interieur vertellen. Maak het af met een paar ruige hanglampen en een strak industrieel vloerkleed en je hebt een interieur dat staat als een huis. Perfect voor wie houdt van een stijl met een randje!

industrieel-vloerkleed

Dus, waar wacht je nog op? Kies jouw favoriete trend en maak van je huis de ultieme plek om te chillen. Welke trend ga jij proberen? Deel het met ons, we zijn super benieuwd naar jouw woonmake-over!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30864 klantbeoordelingen | 4.5 / 5
Niks missen? Volg ons!