• -10% EXTRA korting op alle wasbare vloerkleden!
01-08-2024 · 2 min leestijd

Woonkamer inspiratie industrieel: hoe doe je dat?

Ben je gek op die robuuste, no-nonsense look van een industriële woonstijl en op zoek naar woonkamer inspiratie voor een industriële inrichting? Dan zit je hier goed! We hebben een aantal toffe tips en ideeën om je woonkamer om te toveren tot een industriële hotspot.

Woonkamer inspiratie industrieel: kies de juiste materialen én kleuren

Voor een industriële woonkamer zijn de juiste materialen en kleuren een must. Denk aan beton, metaal en hout. Beton voor de vloer of wanden, metalen accenten zoals stalen kasten of lampen, en houten elementen om wat warmte toe te voegen aan de ruimte. Een grote houten eettafel of een kast met metalen details doet het altijd goed. Een mooie toevoeging hierbij is een industrieel vloerkleed, een zwart vloerkleed of een grijs vloerkleed. Een vloerkleed brengt niet alleen warmte in de ruimte, maar zorgt ook dat alles mooi samenkomt. Je kunt ook denken aan een stoere leren bank of een paar oude fabriekslampen aan het plafond.

Kleuren? Houd het simpel en stoer: grijstinten, zwart, wit en aardetinten. Maar wees niet bang om een kleuraccent toe te voegen, zoals mosterdgeel of diepgroen. Een paar kussens of een toffe plant maken al verschil!

marmer-bruin-creme-vloerkleed

Geef je industriële woonkamer een warme touch

Industriële stijl kan soms wat kil overkomen, maar geen zorgen! Met een paar simpele toevoegingen maak je van je woonkamer een warm, gezellig industrieel oord. Textiel is je grote vriend: een groot, zacht vloerkleed zoals een marmer vloerkleed vloerkleed, fijne kussens en een warme plaid op de bank doen wonderen. Op zoek naar een vloerkleed die nét even anders is dan anders en écht een artistiek statement toevoegt aan jouw industriële woonkamer? De Raphael collectie heeft een robuuste uitstraling en komt voor in verschillende kleuren. Zo heb jij genoeg inspiratie voor een industriële woonkamer.

Verlichting speelt ook een grote rol. Industriële lampen, zoals een stoere vloerlamp of een rij hanglampen met Edison-bollen, zorgen niet alleen voor licht, maar ook voor een warme sfeer. En vergeet de planten niet! Grote kamerplanten zoals een monstera brengen leven en kleur in je industriële woonkamer. Ze voegen een frisse, natuurlijke touch toe aan de ruige look waardoor er balans ontstaat in de ruimte.

industrieel-bruin-blauw-vloerkleed

Inspiratie woonkamer industrieel: maak het persoonlijk

Een van de leukste dingen aan een industriële woonstijl is dat je er echt je eigen draai aan kunt geven. Voeg persoonlijke accenten toe die jouw stijl laten zien. Denk aan vintage vondsten, zoals een oude typemachine of een antieke klok die je ooit op de markt hebt gescoord. Deze items geven karakter en een uniek verhaal aan je interieur.

Fotokunst en schilderijen met een industrieel thema zijn ook een mooie toevoeging. Of maak zelf iets voor aan de muur! Ga voor een groot kunstwerk of een collage van kleinere werken. Dit maakt je woonkamer niet alleen persoonlijk, maar ook een echte blikvanger.

Met deze tips en inspiratie kun je meteen aan de slag om van je woonkamer een industriële droom te maken!

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30864 klantbeoordelingen | 4.5 / 5
Niks missen? Volg ons!